A+ / A-

Трансферен печат - Transfer printing (T)

Трансферен печат - Transfer printing

Трансферен печат - Transfer-printing (T) 

Трансферният печат е метод за отпечатване на изображения, като се използва междинен носител. Изображението предварително се нанася върху специална хартия, в огледален вид, и се пренася към тъканта под въздействието на висока температура и натиск. 

Тази технология е особено подходяща за пренасяне на изображения върху текстил или чаши, стъкло, метал. Технологията позволява надписване чрез специални преси с нагорещяване от 150 градуса за текстил до 360 градуса, например чашите.

Термотрансферният печат е технология, при която изображението се отпечатва със стандартна технология върху медии, при които чрез нагряване с термопреса пренасят цвета или изображенията от медиата върху продукта.

Термотрансферната технология се използва най-често при текстилните продукти, като се получават изключително ефектни продукти, служещи както  за рекламни материали, така и за персонална употреба.

Трансферният печат е подходящ за брандиране на рекламни чанти от памук и полиестер, рекламни тениски, якета, работни облекла и други.

Напоследък все по-често се прилага дигитален трансферен печат, основан на цветен лазерен печат върху трансферна хартия.
С него могат да се създадат уникални подаръци и промоционни артикули. Използва се при печат върху тениски, печат върху чаши, чинии, пъзели, подложки за мишки, метал, пластмаса, дърво, картон и други. 

Сублимационният печат пък е технология за отпечатване на изображения върху готови изделия - чаши например, и подобно на термотрансфера се прехвърля отпечатаната медиа върху повърхноста им. 

Методът на сублимацията чрез трансфер се използва също посредством дигитален печат с гел мастила. От трансферната хартия изображението се прехвърля върху предмета с висока температура 200 градуса и натиск се трансферира.

За трансферния печат осигуряваме специални чаши - MUG, халби, LATTE, MAGIK MUG, чаши - термос и много други. Керамиката е със специално фотополимерно покритие, което позволява трансферираното изображение да не се обелва от горещата вода в съдомиялната машина. 


Приложение на сублимационния печат