Maksoft.net

Домейнът е Вашето име в интернет. Домейн името представлява съчетание от символи на латиница, чрез които се отваря Вашият интернет сайт и към който се създават Вашите e-mail адреси.

Значението на регистрацията на домейна е свързано с асоциирането на съответствието домейн<->собственик. Собственик на домейна може да бъде всяко физическо или юридическо лице с валиден пощенски и e-mail адрес.

Поддръжката на Вашият домейн (име) в интернет е свързано със заплащането на символична годишна такса. Това Ви дава право да решавате каква информация да се отваря при изписване на това име.

При регистрацията на международните домейни COM / NET / ORG / INFO / BIZ важи правото на първият. Т.е. всеки може да заеме исканото от Вас име.
Дали Вашето име все още е свободно можете да проверите на адрес www.maksoft.net/dom

Проверете дали Вашият домейн е свободен тук

www. .

Особености при регистрация на БГ домейн .bg


Важно е да знаете, че въпреки че вече не само Регистър.Бг предлага регистрация на бг домейн процедурата не е толкова проста и крие опасността някой да предяви претенции към регистрираното от вас име!

Защо?

В областта .BG същестува понятието защитена и незащитена регистрация на домейн. 

Ако Вие регистрирате домейн в областта .BG без да разполагате със защитена марка- име на фирма или патент, рискувате във всеки един момент друг да предяви претенции към запазеното от вас име. 

Опростената процедура, която предлагат регистратори на имена в областта БГ всъщност представлява именно това- незащитена регистрация на домейн. 

Ако възнамерявате да извършвате сериозен бизнес съветваме да обезпечите регистрираният в областта БГ домейн със заявка за словна търговска марка в Патентно ведомство или запазено име на фирма в Търговски регистър. 

Не забравяйте, че имената на нерегистрирани фирми в търговски регистър се пазят 6 месеца, а предварителното проучване в Патентно ведомство 1 месец, регистрираната търговска марка в Патентно ведомство 5 години. 

Всъщност и към момента Регистър.Бг продължава да бъде единственият реален регистратор на имена в областта бг, така че трябва да предвидите по-тромавата процедура по регистрация и администриране на домейн имената .BG

Регистрация на COM, NET, ORG, INFO домейни


В областта COM, NET, ORG, INFO важи правото на първия. Можете да регистрирате избран домейн без да е нужно да притежавате документи за собственост върху името. Кратките домейни и запазените световни търговски марки отдавна са запазени.

Ако попаднете на подходящо име- регистрирайте го, преди някой друг да го е взел вместо вас. 

Особености при регистрация не EU (Европа) домейн


Домейн в областта EU може да регистрира всяко физическо или юридическо лице установено на територията на Европейския съюз. Изискванията за регистрация на EU домейн са

  • името да не е регистрирано от някой преди вас
  • да притежавате валиден (пощенски) адрес в странна членка на Европейския съюз

Начало /  / Какво е домейн?

Следвайте ни

Запитване

Максофт.БГ Максофт.НЕТ BrandIT