Maksoft.net

Дир.бг - Регистрация на сайтове в директории

За разлика от търсещите машини (като Google), които сами индексират (намират) сайта Ви, в директориите сайтът трябва да се подаде ръчно, попълвайки форма за регистрация.

От Вас се очаква да напишете заглавие на сайта, кратко негово описание и ключови думи.

Бихте могли да сложите заглавието, описанието и ключовите думи, зададени в режим на Администрация / Редакция на интернет сайт.

За заглавие сложете това, което в действителност е написано на страницата, а не това, което Ви се иска. Спестете си слагането на рекламното мото, клиентите биха търсили по конкретни думи, свързани с бизнеса.

Избягвайте хиперболи и всякаква употреба на паразити като “най”, “пълен”, “голям” и прочие. Кажете с прости думи какво посетителят ще види на вашата страница или направете комбинирано представяне от две изречения.

Старайте се да използвате максимално думите, които Вашите потенциални клиенти биха използвали при търсене в интернет - например сайт за бои, лакове, химикали вместо най-добрите продукти от нас.

Важно е търсещите машини да се подберат по популярност, SEO популярност, Page Rank и свързаност с дейността ви.

Категорично избягвайте автоматични регистрации в стотици директории, което може да доведе до обратния ефект - негативна SEO оптимизация. Изключително важен е тематичният подбор на подходящи директории и съответните рубрики при регистрацията.

Фирмата, която извършва Вашата регистрация, задължително трябва да отчете релевантността на съдържанието на Вашия сайт спрямо директориите, които ви регистрира.

 

Списък с директории


Актуален списък с директориите, в които Максофт препоръчва Вашият сайт да има регистрация. Добавянето на url адреса на Вашите сайтове в тези директории е важно и е най-лесната първа стъпка за SEO оптимизация на Вашия сайт!   Списък с важни БГ уеб директории за добавяне на сайтове Даваме актуализиран и преподреден по-важност списък 2024 с важни български интернет директории за регистрация на сайтове
 1. dir.dir.bg
 2. diri.bg
 3. start.bg
 4. gbg.bg
 5. www.getlokal.com 
  Препоръчваме добавяне, особено удачно за местни бизнеси (хотели, ресторанти, заведения, фризьорски салони, детски градини и др.)  Ако фирмата Ви вече е регистрирана в сайта, обърнете внимание дали е наличен Вашият url адрес. Повечето фирми са добавени в директорията служебно без url адреси.  
 6. INFOrmator
 7. saitove.biz
 8. DirBOX.net
 9. www.all.bg
 10. econ.bg  добавяне на сайтове става с регистрация на фирма
 11. directory.bg
 12. bgsaitove.com 
 13. Big.bg  добавяне на сайтове става с регистрация
 14. bulgariantop.com с регистрация, вграждане на код
 15. topsaitove.com  изисква реципрочен линк
 16. bglogs.com
 17. helpbg.com
 18. 4bg.info
 19. bgtop.net
 20. bgtop100.com
 21. vsichkifirmi.com
 22. Ресурсбук  (hib.multimedia)
 23. cenbg.com  (добавянето се заплаща се с 1.20лв с SMS за линк)
 24. in-varna.com  (добавянето се заплаща се 2 евро чрез Pay Pal)
 25. bg.whereto.info
 26. makeyour.net/catalog
 27. rss-novini.net
 28. comunicatorbg.com
 29. fashionbg.com

Добавянето на Вашият сайт в най-известните директории за сайтове е първото стъпало в изграждането на качествени външни връзки (offSite SEO) 

повече »

Начало /  /  / Какво е директория и търсачка

Следвайте ни

Запитване

Максофт.БГ Максофт.НЕТ BrandIT