Maksoft.net

Важно е да знаете, че въпреки че вече не само Регистър.Бг предлага регистрация на бг домейн процедурата не е толкова проста и крие опасността някой да предяви претенции към регистрираното от вас име!

Защо?

В областта .BG същестува понятието защитена и незащитена регистрация на домейн. 

Ако Вие регистрирате домейн в областта .BG без да разполагате със защитена марка- име на фирма или патент, рискувате във всеки един момент друг да предяви претенции към запазеното от вас име. 

Опростената процедура, която предлагат регистратори на имена в областта БГ всъщност представлява именно това- незащитена регистрация на домейн. 

Ако възнамерявате да извършвате сериозен бизнес съветваме да обезпечите регистрираният в областта БГ домейн със заявка за словна търговска марка в Патентно ведомство или запазено име на фирма в Търговски регистър. 

Не забравяйте, че имената на нерегистрирани фирми в търговски регистър се пазят 6 месеца, а предварителното проучване в Патентно ведомство 1 месец, регистрираната търговска марка в Патентно ведомство 5 години. 

Всъщност и към момента Регистър.Бг продължава да бъде единственият реален регистратор на имена в областта бг, така че трябва да предвидите по-тромавата процедура по регистрация и администриране на домейн имената .BG


Начало /  /  / Особености при регистрация на БГ домейн .bg

Следвайте ни

Запитване

Максофт.БГ Максофт.НЕТ BrandIT