Maksoft.net

Google търсене - оптимизация за търсачки

Как платените връзки в Google Аds (Adwords) могат да повлияят на позициите на Вашият сайт в органичните (натуралните) резултати?

 

За да сме максимално ясни ще уточним, че 

  • органични резултати са позициите на които излиза сайта, 24 часа в денонощието при търсене в Google независимо дали е пусната реклама с Google Ads (Adwords) и дали бюджета по Гугъл рекламата е изтекъл

  • платените Google Ads връзки се показват при активна Google Ads (Adwords) платена кампания. 

 

Google ще отговори, че платената реклама в търсачката не влияе на органичните резултати от търсене. 

Върху горното може да се спори поради следният факт. 

Една от основните критерии за класиране на един сайт в Гугъл е броят взаимодействия (например кликания) с него при търсене по определена ключова дума. 

Представете си сега хипотезата, че по определена важна за сайта ключова дума, сайтът Ви се позиционира и в органичните и в платените резултати. Ако платената връзка изпреварва органичния резултат, това ще доведе до влизане първо в платената връзка. 

След като Вашият посетител на сайта вече е последвал връзката от платените Гугъл връзки, логично е да пропусне клика върху органичните резултати!

Следвайки логиката в алгоритъма на Гугъл последното ще доведе до по-малко кликания върху органичните резултати и естествено до намаляване на рейтинга в органичните резултати.

Решението: 

Използвайте Google Adwords само за думите (изрази), в които сайтът е прекалено назад в органичните резултати (след 2-а страница). 

Оптимизирайте чрез SEO оптимизация в органичните резултати думите по които имате реален шанс да излезе напред при търсене и ги спирайте от платена Google реклама веднага след като достигнат достатъчно добри позиции в органичните (натуралните) резултати на търсачката. 

 


Начало /  /  /  / Влияние на платените Google Аds връзки за органичните позиции на сайта

Следвайте ни

Запитване

Максофт.БГ Максофт.НЕТ BrandIT