Maksoft.net

Състезанието NASA Space Apps 2016

Вече 3-та година Максофт подкрепя участието на България в най-големия хакатон в света- NASA Space Apps Challenge! През 2016 година състезанието NASA Space Apps Challenge ще се проведе под патронажа на президента г-н Росен Плевнелиев в периода 23-24 Април в София, Пловдив и Бургас. 

В NASA Space Apps Challenge България ще участва за четвърта година. Space Apps Challenge е уникално по рода си състезание, което дава възможност на екипи по целия свят да си сътрудничат, като разработват решения с отворен код с използването на свободно достъпни данни на НАСА. Проектите са в полза на живота на планетата Земя и Космоса.

След успешните 2013, 2014 и 2015 г. тази година българските екипи ще участват за пореден път. В състезанието ще се включат над 180 локации по света. Всеки, който има мотивация да участва ще може да се регистрира за участие в София, Бургас и Пловдив България.

Регистрацията е отворена и ще продължи до деня на самото състезание- 23-24 Април.

 

Състезанието  NASA Space Apps Challenge 2016 в София ще се проведе в Интер Експо Център, за участие може да се регистрирате на https://2016.spaceappschallenge.org/locations/sofia-bulgaria. 

 

 NASA Space Apps Challenge 2016 в Бургас ще се проведе в Професионалната Гимназия по Механоелектротехника и Електроника, регистрацията се прави на https://2016.spaceappschallenge.org/locations/burgas-bulgaria,

 

NASA Space Apps Challenge 2016 в Пловдив, състезанието ще се проведе във Висшето училище по сигурност и икономика, регистрацията се прави на https://2016.spaceappschallenge.org/locations/plovdiv-bulgaria.

 

Може да се участва и виртуално от всяка една точка в страната.

 

Обявените 25 предизвикателства попадат в категориите Aeronautics, International Space Station, Solar System & Beyond, Technology, Earth и the Journey to Mars. Екипите избират по кое предизвикателство да разработват проекти, прочетете повече на: https://2016.spaceappschallenge.org/challenges/

 

Допълнителна информация: http://spaceappschallengebulgaria.eu/bg


Начало /  /  /  / Състезанието NASA Space Apps 2016

Следвайте ни

Запитване

Максофт.БГ Максофт.НЕТ BrandIT