Maksoft.net

Състезанието NASA Space Apps 2017

6-тото издание на най-голямото технологично състезание в света (НАСА Space Apps Challenge) ще се проведе в рамките на 48 часа от 19 до 21 октомври 2018 година. 

Space Apps Challenge дава възможност на талантливи, иновативно мислещи и амбициозни хора от всички възрасти да се състезават. Няма ограничения за участие. Могат да участват ученици, студенти и всички в България, които имат интерес да се включат. Състезанието се провежда ежегодно в рамките на 48 часа, когато по едно и също време участват екипи от всички континенти по света. Тази година състезанието ще се проведе в Пловдив, Бургас, София и Русе.

Предизвикателствата (Challenges) за решаване се очаква да бъдат обявени края м.март 2017г., когато екипите ще могат да започнат да разработват своите проекти. Решенията могат да са на концептуално ниво, прототип или завършено решение за пазарна реализация. Няма възрастово ограничение за участие.

Участието на български екипи в състезанието NASA Space Apps започна още през 2013г.,когато класирането бе повече от впечатляващо. През 2013 г. проекта ChicksBook е класиран като най-добър в света в категорията People`s choice, както и проекта GhOST, който е класиран от НАСА сред най-добрите пет в света в категорията Best Mission Concept. През 2014 г. проекта Leaf Zone е класиран сред най-добрите пет в категорията Best Use of Data. През 2015 г. сред най-добрите 30 разработки в света, три са от България. На глобалните финали проекта Valkyrie е класиран от НАСА за финалист в категорията Best Use оf Hardware, Rain-of-Fire е класиран сред най-добрите пет в света в категорията Best Mission Concept. Robo-Fabric е сред най-добрите 15 в категорията People`s Choice, който след гласуване от публиката на последния кръг достига в топ пет.

През 2016г. на локално ниво в България в София, Бургас и Пловдив бяха разработени 31 решения, от които 9 продължиха за глобалните финали. Повече от постижение е, че българското решение Airify (София) е оценено от НАСА сред най-добрите 25 от общо 161 в света в категорията People`s choice, което след гласуване от публиката достига до 18-то място. НАСА номинира за глобалните финали и проектите ADEPT (София) и SpacePort Futuristic Development (Пловдив). ADEPT (София) е оценен сред най-добрите 5 в света в категорията Хардуер, а проекта SpacePort Futuristic Development (Пловдив) е оценен сред най-добрите 5 в категорията BEST MISSION CONCEPT.

Регистрацията е отворена на адрес

https://2018.spaceappschallenge.org/

 

Повече информация е споделена на сайта: spaceappschallengebulgaria.eu/bg

и

Фейсбук страницата
https://www.facebook.com/SpaceAppsChallengeBulgaria/ 

През 2016 година състезанието NASA Space Apps Challenge се проведе под патронажа на президента г-н Росен Плевнелиев в периода 23-24 Април в София, Пловдив и Бургас. 

В NASA Space Apps Challenge България ще участва за четвърта година. Space Apps Challenge е уникално по рода си състезание, което дава възможност на екипи по целия свят да си сътрудничат, като разработват решения с отворен код с използването на свободно достъпни данни на НАСА. Проектите са в полза на живота на планетата Земя и Космоса.

След успешните 2013, 2014, 2015 i 2016г. тази година българските екипи ще участват за пореден път. В състезанието ще се включат над 180 локации по света. Всеки, който има мотивация да участва ще може да се регистрира за участие в София, Бургас и Пловдив България.

Регистрацията е отворена и ще продължи до деня на самото състезание- 29-30 Април.

 

Състезанието  NASA Space Apps Challenge 2016 в София се проведе в Интер Експо Център, за участие може да се регистрирате на https://2016.spaceappschallenge.org/locations/sofia-bulgaria. 

 

 NASA Space Apps Challenge 2016 в Бургас се проведе в Професионалната Гимназия по Механоелектротехника и Електроника, регистрацията се прави на https://2016.spaceappschallenge.org/locations/burgas-bulgaria,

 

NASA Space Apps Challenge 2016 в Пловдив, състезанието се проведе във Висшето училище по сигурност и икономика, регистрацията се прави на https://2016.spaceappschallenge.org/locations/plovdiv-bulgaria.

 

Може да се участва и виртуално от всяка една точка в страната.

 

Обявените 25 предизвикателства попадат в категориите Aeronautics, International Space Station, Solar System & Beyond, Technology, Earth и the Journey to Mars. Екипите избират по кое предизвикателство да разработват проекти, прочетете повече на: https://2016.spaceappschallenge.org/challenges/

 

Допълнителна информация: http://spaceappschallengebulgaria.eu/bg

Вече 4-та година Максофт подкрепя участието на България в най-големия хакатон в света- NASA Space Apps Challenge. 

За Максофт

Максофт е рекламна агенция с дейност от 1996 година. Фирмата се занимава с изграждане на интернет сайтове и интернет реклама от 1999 година. През 2003 година компанията пуска първата изцяло българска система за управление съдържанието на интернет сайтове, която интегрира хостинг и вътрешна сайт SEO оптимизация.

повече »
Иновациите от Максофт

IT Иновациите от МАКСОФТ по години от 1992 до 2018 година:

повече »

Начало /  /  /  / Състезанието NASA Space Apps 2018

Следвайте ни

Запитване

Максофт.БГ Максофт.НЕТ BrandIT