Maksoft.net

Състезанието NASA Space Apps

Максофт подкрепя и 8-мото поредно състезание на НАСА Space Apps Challenge. Екипи от целия свят ще се състезават да решават глобални проблеми, които засягат живота на Земята и Космоса. От  02 - 04 Октомври 2020 във виртуален формат в България ще се проведе за поредна година състезанието Това е състезание за разработване на иновативни технологични решения (Applications) с отворен код с използването на отворени данни, които са генерирани чрез мисиите на НАСА. Space Apps Challenge дава възможност на талантливи, иновативно мислещи и амбициозни хора от всички възрасти да се състезават.

Space Apps Challenge дава възможност на талантливи, иновативно мислещи и амбициозни хора от всички възрасти да се състезават. Няма ограничения за участие. Могат да участват ученици, студенти и всички в България, които имат интерес да се включат. Състезанието се провежда ежегодно в рамките на 48 часа, когато по едно и също време участват екипи от всички континенти по света.

Ние от Максофт подкрепяме българското издание на най-известния високотехнологичен хакатон още от първите му издания в страната започнали от 2013 година.

2013

  • ChickBook - София е световен финалист в категорията People`s Choice.

  • GhOST - София е класиран от НАСА сред най-добрите пет в категорията Best Mission Concept.

2014

  • LeafZone- София е класиран от НАСА сред най-добрите пет в категорията Best Use of Data.

2015

  • Valkyrie - София е оценен от НАСА за финалист в категорията Best Use оf Hardware.

  • Rain-of-Fire - София е класиран от НАСА сред най-добрите пет в света в категорията Best Mission Concept.

  • Robo-Fabric - Бургас е класиран от НАСА сред най-добрите 15 в света в категорията People`s Choice, който след гласуване от публиката на последния кръг достига до второ място. 

2016

  • Adept - София е класиран от НАСА сред най-добрите пет в света в категорията Best Use оf Hardware.

  • SpacePort Futuristic Development - Пловдив е класиран от НАСА сред най-добрите пет в света в категорията Best Mission Concept.

  • Airify - София е класиран от НАСА сред най-добрите 25 в света в категорията People`s ChoiceНяма ограничение за участие!

РЕГИСТРАЦИЯТА Е ОТВОРЕНА: https://www.spaceappschallenge.org/

За участие всеки трябва да се регистрира и да избере едно или повече от предизвикателствата, които да реши самостоятелно или в екип. Предизвикателствата (Challenges) за решаване са в седем категории.

 

 

Повече информация е споделена на сайта: spaceappschallengebulgaria.eu/bg

и

Фейсбук страницата
https://www.facebook.com/SpaceAppsChallengeBulgaria/ 

 

Допълнителна информация: http://spaceappschallengebulgaria.eu/bg

 

 

 

За Максофт


Максофт е рекламна агенция с дейност от 1996 година. Фирмата се занимава с изграждане на интернет сайтове и интернет реклама от 1999 година. През 2003 година компанията пуска първата изцяло българска система за управление съдържанието на интернет сайтове, която интегрира хостинг и вътрешна сайт SEO оптимизация.

повече »

Иновациите от Максофт


IT Иновациите от МАКСОФТ по години от 1992 до 2021 година:

повече »

Начало /  /  /  / Състезанието NASA Space Apps 2020

Следвайте ни

Запитване

Максофт.БГ Максофт.НЕТ BrandIT