Maksoft.net

Мартин Каменов презентация Сайт рейтинг и фирмен PR в интернет

На 24 февруари 2009 година в офиса на рекламна агенция МАКСОФТ НЕТ се състоя презентация на тема - Сайт рейтинг и фирмен  PR в интернет.

Темата изнесе Мартин Каменов, управител на МАКСОФТ НЕТ. Презентацията се посети от клиенти, бизнес партньори и контрагенти на фирмата.

Началото започна с кратки пояснения относно терминологията. Самата презентация бе съчетание от подробно изложение по изключително актуалните теми, плюс дискусия и анкета. Така посетителите  активно участваха с въпроси и изказаха различни мнения.  В следващите страници ви предлагаме и самата презентация:

Хостинг със CMS


Интегрирането на системата за управление на съдържание в рамките на хостинга на Вашият сайт е начин да получите непрекъсната поддръжка за сериозен бизнес.

Хостингът е услугата, която Ви осигурява физическото пространство, на което да разположите вашия сайт, а CMS ( Content Management System - Система за управление на съдържанието) e начина за редактиране и неограничено разширяване на информацията в сайта ви, директно от вашия компютър. МАКСОФТ НЕТ включва и обучение на служители от съответните фирми, за попълване и редакция на текстове и снимки в рамките на сайта, както и добавяне на съдържание, следене на въведеното съдържание и на актуалните новини.

Системата за управление на съдържанието освен възможност да редактирате съдържанието в сайт си предоставя и възможности за:

  • автоматично интегриране на ключови думи в кода
  • оптимизиране на мета таговете в зависимост от съдържанието
  • осигуряване на динамично съдържание без човешка намеса
  • ежедневен мониторинг на рейтинга по подадени ключови думи в рамките на поддръжката на интернет сайта

повече »

Какво е търсеща машина, директория, социална мрежа


Основните входни точки за сайта Ви. Освен разликите между търсеща машина и директория, за първи път засегнахме темата за ролята на социалните мрежи. Пропуснахме да споменем сайтовете за обяви за ежедневна популяризация на Вашите конкретни оферти към клиентите.

Търсеща машина - интернет система, която сама търси сайта ви по зададено име от потребителя.

Директория- /навигация, търсене/, необходимо е да бъде зададена и предлага връзки към сайтове, разделени по категории. Добавяне на сайт в нова директория – добавяне на връзки. Препоръчително е един сайт да бъде регистриран в максимален брой директории.

Социална мрежа в интернет - тематична мрежа за споделяне и популяризиране на връзки на тема уеб разработка, реклама в интернет, дизайн, електронна търговия, оптимизация.

Сайт за обяви- сайтове в които можете да поместите кратко съобщение, предложение, оферта към клиентите с връзка към Вашият сайт.

повече »

Google оптимизация


Оптимизацията на сайта за Google - едно от условията за покачване на вашия рейтинг е да има описание на дейността на вашата фирма, да има име, да са заложени подходящите ключови думи, който при написването им в търсачката да вадят до вашия сайт, който да заема първите места в страниците, т. е. да притежава висок рейтинг.

  Високият рейтинг е съвкупност от множество показатели:

  • притежаване на максимален брой сайтове и входни точки към един сайт;
  • залагане на ключови думи и словосъчетания;
  • ползване на ключовите думи и словосъчетания максимално често в текста на вашият сайт;
  • осигуряване на максимален брой  линкове и препратки към собствени или други подходящи сайтове;
  • осигуряване на динамично съдържание - новини, промоции и др.
  • популяризиране на динамичното съдържание в социални мрежи;

 

Сайт рейтингът е променлива и динамична величина, коята както се вижда, съчетава в себе си множество компоненти, затова ние препоръчваме на нашите клиенти да използват различни комбинации и подходи. МАКСОФТ НЕТ предоставя индивидуални консултации, съобразени със спецификата на предлаганите продукти и услуги от дадената фирма, с цел намиране на оптималния вариант за покачване на фирмения рейтинг.

повече »

Колко сайта трябва да има една фирма


Трябва ли да направим разлика, между информационен, продуктов и корпоративен сайт.

Значение за рейтинга има и ако фирмата притежава повече от един сайт. Покачването на рейтинга зависи и от броя на посещенията/ преминаване от един сайт в друг/. Положителното при наличие на повече сайтове е в тава, че самите сайтове се по- бързи и лесни за ползване и могат да бъдат профилирани в следните видове:

Повечето фирми не си дават сметка, че за качествено присъствие в интернет не е достатъчен един корпоративен сайт.

Колко сайта притежава Вашата фирма. А колко сайта имат конкурентните? В сферата на търговското право е важна регистрацията на максимален брой домейни в областите com / net / org / info /biz /eu с цел ползването им в подходящ за фирмата момент.

Освен това с цел привличане на максимален брой потребители често се налага информацията за дейността Ви да бъде разделена на

  • фирмен сайт;
  • информационен сайт;
  • продуктов сайт;

Целта на фирменият сайт е да наложи имиджа на компанията. Изискванията към дизайна и визията на фирменият сайт са изклучително важни. Той предоставя информация за дейността на компанията, историята, връзките и има за цел да наложи името пред конкурентните.

Целта на информационният сайт е да предостави информация и технически характеристики на продуктите или услугите на компанията като по този начин генерира интерес за потенциални покупки или поръчки.

Продуктовият сайт е така известният електронен магазин или просто информация за конкретните ценови оферти на компанията.

Разбира се схемата може да търпи корекции в зависимост от спецификата и дейността на фирмата. Реално се случва една фирма да има различен брой сайтове от горните три групи.

Целта обаче е една- да се затвори кръга от интереса към реалната покупка в интернет- основата на интернет маркетинга.

 

повече »

Начало /  /  /  / Презентация на тема Google оптимизация, сайт рейтинг и фирмен PR в интернет

Следвайте ни

Запитване

Максофт.БГ Максофт.НЕТ BrandIT