Maksoft.net

Важно е да разбирате разликата между търсеща машина и директория.

В директорията (например www.dir.bg) потребителят подава сайта си за регистрация и в рамките на определен срок (няколко дни) линки към Вашият сайт с кратък анонс става видим за интернет потребителите.

При търсещите машини (като Google) търсачката сама открива (индексира) сайтът Ви. На коя позиция и как да го визуализира решава тя. Решението не е самоцелно а се взима директно от кода на Вашит сайт- т.нар. мета тагове. Съдържанието също участва в резултатите от търсенето.

За да си осигурите висок рейтинг в Google първо трябва да се убедите, че Вашият уеб сайт е правилно програмиран.Това програмиране не е видимо при преглед на страницата в броузър- то се съдържа в програмният код. Важно е как са зададени невидимите елементи (мета таговете) на Вашият сайт, както и как като цяло е подреден кода на страницата.

След като всичко е направено- въоръжете се с малко търпение. Защото търсещите машини отчитат от колко време е активен вашият сайт, колко други сайтове водят към него и изобщо колко потребители Ви посещавата. Всичко това се отразява на Вашият "рейтинг" или местоположението на сайта в резултатите от търсене- дали ще се покажете на 1-ва или 101 (:-) страница.

Системата за управление на съдържанието (CMS), която поддържа нашите сайтове автоматично програмира мета таговете и подредбата на кода във всяка отделна страница с цел да осигури по-добра индексация. Това е една от причините за високият Google рейтинг на хостваните от нас сайтове.

 


Начало /  /  / Можете ли да подобрите рейтинга на сайта ни в търсещи машини като Google?

Следвайте ни

Запитване

Максофт.БГ Максофт.НЕТ BrandIT